Annons
Nyheter

Man gripen efter äggkastning mot kungen

Storbritannien • Publicerad 9 november 2022
Kung Charles och hans hustru Camilla, nu drottninggemål, vinkar till publiken vid Micklegate Bar i York där attacken inträffade.
Kung Charles och hans hustru Camilla, nu drottninggemål, vinkar till publiken vid Micklegate Bar i York där attacken inträffade.Foto: James Glossop/AP/TT
Ett av äggen som kastades mot kungaparet.
Ett av äggen som kastades mot kungaparet.Foto: James Glossop/AP/TT

En man har gripits efter att ha kastat ägg och kemikalier mot kung Charles III.

Attacken skedde när kungen och hans fru, drottninggemål Camilla, var ute och promenerade i den nordliga engelska staden York.

Annons

På videoklipp ses flera ägg slungas genom luften och krascha på marken, utan att träffa kungaparet. Därefter ses flera poliser brottas med en man vid en avspärrning som skiljde paret från den publik som samlats för det kungliga besöket.

Enligt den brittiska nyhetsbyrån PA skrek mannen att "det här landet byggdes på slavars blod" medan han greps. Andra i publiken försökte överrösta mannen med att ropa "Gud bevare konungen".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons