Nyheter

Man gripen för Alpmorden har frigivits

Frankrike • Publicerad 13 januari 2022
Blommor på mordplatsen där fyra människor sköts ihjäl i franska Alperna. Arkivbild.
Blommor på mordplatsen där fyra människor sköts ihjäl i franska Alperna. Arkivbild.Foto: Laurent Cipriani/AP/TT

En man som nyligen greps som misstänkt i det snart tio år gamla, mycket uppmärksammade mordfallet i franska Alperna har försatts på fri fot.

Mannen har avfärdats som misstänkt gärningsman sedan utredare har tagit del av mannens förklaringar och kontrollerat dem, säger franska åklagare i ett uttalande på Twitter och lägger till att utredningen fortsätter.

En brittisk familj, med irakisk bakgrund, attackerades i sin bil vid en campingplats vid Annecysjön i Haute-Savoie-området i september 2012. Mamman i familjen hade svenskt pass, då hon utbildat sig i Sverige och haft släkt i landet.

Två små flickor överlevde skottlossningen, medan barnens föräldrar, mormor och en förbipasserande fransk cyklist sköts ihjäl.

Flera tidigare spår i utredningen – från teorier om en familjefejd till inblandning av främmande underrättelsetjänster – har inte lett till en lösning av fallet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.