Man omkommen vid arbetsplatsolycka

En 35-årig man har dött i en arbetsplatsolycka i Åhus. Olyckan skedde på företaget Åhus Grönt vid tvåtiden natten mot söndagen.
Åhus • Publicerad 23 december 2018

Uppgifter från platsen, säger att mannen ska ha vält med en truck, det skriver polisen på sin hemsida. Mannen avled av sina skador.

– Platsen är avspärrad och tekniker ska till platsen så fort de är lediga, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Polisen har skrivit en anmälan om vållande till annans död. Mannens anhöriga är underrättade.

Åhus Grönts ägare, Per Johansson, är underrättad om dödsolyckan och produktionen på företaget är inte igång nu under söndagen, men den tros kunna återupptas inom kort.

Per Johansson befinner sig på semester, men har fått vetskap om dödsolyckan.

– Det är en familjetragedi, en sorglig olycka, i övrigt vill jag inte uttala mig och vet inte heller riktigt vad jag kan och får säga ännu.

Dödsolyckan inträffade under så kallat ensamarbete, enligt Johansson.

– Jag har suttit och jobbat med detta hela natten, berättar han.

Enligt de uppgifter Kristianstadsbladet fått under söndagsförmiddagen ska dödsolyckan ha skett inomhus i någon form av lagerlokal. Den avlidne mannen är inte hemmahörande i trakten.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.