Annons

Man slog sambo med slägga

Brott • Publicerad 10 februari 2020
En man i 65-årsåldern har dömts till fängelse sedan han slagit sin sambo med en slägga. Arkivbild.
En man i 65-årsåldern har dömts till fängelse sedan han slagit sin sambo med en slägga. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 65-årsåldern har dömts till tre års fängelse för grov misshandel sedan han slagit sin sambo med en slägga. Den hänsynslösa misshandeln inträffade i en ort utanför Jokkmokk.

Mannen slog kvinnan i huvudet flera gånger med slägghammaren. Hon hade bland annat sex krossår i pannan och hårbotten. Enligt kvinnan tog mannen även ett strypgrepp runt hennes hals, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.

Annons

Åklagaren yrkade på att mannen skulle fällas för grov misshandel, medan kvinnans målsägarbiträde ville att han skulle fällas för mordförsök alternativt dråpförsök.

– Våldet som utövats mot min klient är livshotande, även om hon inte fick livshotande skador, sade målsägarbiträdet Karin Müchler under rättegången.

Hon har inte tagit ställning till om domen ska överklagas.

Mannen har erkänt slagen med slägghammaren. Däremot förnekar han att han tagit strypgrepp på kvinnan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons