Annons

Man som kastade kvinna framför tåg tiger

Brott • Publicerad 30 december 2019
Den 72-åriga kvinnan som kastades ned på spåret mår enligt målsägarbiträdet förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna. Arkivbild.
Den 72-åriga kvinnan som kastades ned på spåret mår enligt målsägarbiträdet förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man som i början av december drog ned en kvinna på spåret på Lunds station tiger fortfarande i förhör. Han ska därför höras igen, skriver Sydsvenskan.

– Vi har hört vittnena nu, vi har hört målsäganden, vi har hört alla personer som vi vill höra. Den misstänkte har inte sagt något, därför ska vi höra honom igen nästa vecka, säger åklagare och förundersökningsledare Henrik Steen till tidningen.

Annons

Den 72-åriga kvinnan kördes över av tåget men överlevde. Hon mår enligt målsägarbiträdet Björn Benschöld förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna.

Åklagaren räknar med att kunna väcka åtal senast den 13 januari och att rättegången kan inledas i slutet av månaden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons