GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många misstänkta efter insats mot sexköp

Brott • Publicerad 25 november 2022
Polisen i Göteborg genomförde en stor insats mot sexköp. Arkivbild.
Polisen i Göteborg genomförde en stor insats mot sexköp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När polisen slog till på olika platser i Storgöteborg och region Väst fastnade bland annat 25 misstänkta sexköpare i nätet.

"Det visar att det finns mer för polisen att göra på området", säger Frida Selberg, samordnare vid polisens människohandelsgrupp i region Väst, i ett pressmeddelande.

Polisinsatsen skedde inom ramen för en EU-satsning mot organiserad brottslighet.

Efter insatsen, sista veckan i oktober, är 25 personer misstänkta för köp av sexuell tjänst och två misstänks för koppleri. Dessutom har en person har anmälts för ett våldtäktsförsök och två för narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.