Mästaren Piteå tappade poäng mot Växjö

Trots mängder av hörnor och ribb- och stolpträffar i andra halvlek lyckades inte svenska fotbollsmästaren Piteå få hål på Växjö.
Det damallsvenska mötet slutade 0–0.
Fotboll • Publicerad 22 april 2019
Piteås Madelen Janogy hade chanser i den mållösa matchen mot Växjö. Arkivbild.
Piteås Madelen Janogy hade chanser i den mållösa matchen mot Växjö. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Piteå kom till Växjö efter en premiärseger över Djurgården (1–0). För Växjö handlade det på måndagen om att få revansch efter 0–5 mot det tippade topplaget Linköping i första matchen för året.

I första halvlek höll Växjö jämna steg med Piteå, bland annat hade landslagsspelaren Anna Anvegård ett par målchanser.

I den andra halvleken tog gästerna över allt mer av spelet och hade flera bra avslut. Bland annat med tre ribb- och stolpträffar. I slutet av matchen var det landslagsspelaren Madelen Janogy som stod för de vassaste chanserna, bland annat på tilläggstid då hon från snäv vinkel sköt mot mål. Men lagkamraten Josefin Johansson fick inte tag på bollen innan Växjö-målvakten Moa Edrud lade beslag på den.

Nykomlingen Kungsbacka har fått en tung start i damallsvenskan. 0–3 i första matchen mot Göteborg och nu 0–3 mot Vittsjö.

Vittsjös Michelle De Jongh blev tvåmålsskytt. Hennes 3–0-mål var en riktig delikatess då hon dundrade på med vänstern – otagbart vid den vänstra stolpen.

Kif Örebro har tillsammans med Rosengård och Linköping full pott efter två omgångar. På måndagen besegrade Örebro Limhamn/Bunkeflo med 3–1. Sara Lilja Vidlund behövde bara tre minuter på planen innan hon blev målskytt. Inhopparen kom fri och satte 3–1-målet i den 87:e minuten.