Annons
Nyheter

Matbutik inför 18-årsgräns på ägg

Brott • Publicerad 12 september 2020
En matbutik i Lindome inför 18-årsgräns som en konsekvens av de senaste veckornas äggkastning. Arkivbild.
En matbutik i Lindome inför 18-årsgräns som en konsekvens av de senaste veckornas äggkastning. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"Vi värnar om vår närmiljö – därför säljer vi just nu enbart ägg till dig som fyllt 18 år", står det på en lapp vid ägghyllan i en matbutik i Lindome söder om Göteborg, rapporterar P4 Göteborg.

De senaste veckornas äggkastning på fastigheter och bussar blev droppen.

Annons

– Det kommer in ungdomsgäng som köper ägg och då tror vi inte att de vill använda äggen till matlagning, vilket vi såklart hade önskat, säger butiksinnehavaren Linda Dahlin till radion om åldersgränsen, och fortsätter:

– Det är framför allt om det kommer in flera personer som bara ska handla ett paket ägg.

Men bedömningen görs även från fall till fall, säger hon och understryker:

– Självklart så kan även ungdomar vilja köpa ägg.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal ska under hösten samverka med bland annat Västtrafik och polisen för att öka tryggheten i Lindome.

– Det kan vara bra att informera allmänheten och föräldrar, att föräldrar pratar med sina barn så att de förstår att det kan få allvarliga konsekvenser med äggkastning, säger Therése Hognert, samordnare vid kultur- och fritidsförvaltningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons