GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

McDonalds i Ystad överklagar förbud

Snabbmat • Publicerad 8 juli 2021
En annan Mcdonalds-restaurang än den som nämns i texten. Arkivbild.
En annan Mcdonalds-restaurang än den som nämns i texten. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT

Hjelte restaurang AB som driver McDonalds i Ystad överklagar länsstyrelsen Skånes beslut, om att förlägga restaurangen med ett förbränningsförbud, till Mark- och miljödomstolen.

I maj rapporterade Sydsvenskan om hur en miljöinspektör i Ystad upptäckte brister i restaurangens sorteringsstation.

När gästerna sorterat plast- och pappersförpackningar efter användning blandades förpackningarna på andra sidan väggen och skickades till förbränning istället för materialåtervinning.

McDonalds i Ystad förlades med ett förbränningsförbud för den utsorterade plasten och pappret, som man nu väljer att överklaga till Mark- och miljödomstolen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.