Annons
Nyheter

Mer coronapengar till frivilliga organisationer

Coronaviruset • Publicerad 12 september 2020
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap får ytterligare tre miljoner kronor att fördela till frivilliga organisationer. Arkivbild.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap får ytterligare tre miljoner kronor att fördela till frivilliga organisationer. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ytterligare tre miljoner kronor ska fördelas till frivilliga organisationer som arbetar för att stärka stödet till drabbade under coronakrisen.

Det handlar om organisationer som exempelvis arbetar med att samordna inköp av mat och mediciner till personer i vissa riskgrupper eller bistår med förstärkningsresurser när det till exempel gäller sjukvård eller transporter.

Annons

Tidigare i våras beslutade regeringen att ge Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tio miljoner kronor att fördela mellan frivilliga organisationer som på det här sättet arbetar för att stärka samhällets samlade beredskap och förmåga.

Totalt handlar det nu alltså om 13 miljoner i ersättning som MSB ska fördela.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons