Jo Inge Berget skadad, två nya avstängningar och femte straffmissen i följd.
Malmö FF tappade poäng för fjärde matchen i rad i allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2019
Häckens Alexander Jeremejeff och Malmös Lasse Nielsen i duell.
Häckens Alexander Jeremejeff och Malmös Lasse Nielsen i duell.Foto: Thomas Johansson/TT

Oscar Lewicki sköt i ribban i 93:e minuten. Så nära var Malmö FF ett segermål mot Häcken. Istället blev det lagets fjärde oavgjorda match i rad. Det innebär åtta förlorade poäng och att Malmö har både AIK och Djurgården före sig i allsvenska tabellen.

– Elva matcher kvar. De är inte vana vid att bli jagade. Så är det. Det är en helt annan sits att bli jagad. De får se upp, säger Guillermo Molins och ler.

”Fantastisk räddning”

Han fick chansen att ge Malmö ledningen på straff i första halvlek. Han sköt hårt, men bollen kom i målvaktshöjd. Peter Abrahamsson kastade sig åt rätt håll och stötte bollen upp i ribban.

– Man kan aldrig säga att en straff som inte går in är bra. Men det var en fantastisk räddning, säger Molins.

Straffmissen i 26:e minuten på Bravida arena var Malmös femte brända straffspark på lika många försök i årets allsvenska. Markus Rosenberg har missat en, Marcus Antonsson och Guillermo Molins två var.

– Sådant händer alla anfallare. Jag har missat fyra straffar i karriären och tyvärr har vi en dålig svit nu.

Alexander Jeremejeff kan ha gjort sin sista match för Häcken. Det uppges pågå slutförhandlingar om en övergång till Dynamo Dresden.

Men Häckens nummer nio var som vanligt nyttig där framme och skapade chanser som kunde ha gett hemmalaget ledningen.

I stället vann Oscar Lewicki bollen vid mittlinjen och Marcus Antonsson slog ett inlägg från höger. Häckenmittfältaren Erik Friberg nickade bollen precis framför händerna på målvakten Peter Abrahamsson. MFF:s målfarlige mittfältare Anders Christiansen sköt in 1–0 till gästerna på volley.

I en intensiv och fysisk andra halvlek hände mycket. Domaren Mohammed Al-Hakim blåste straff för Häcken. Medan MFF-spelarna protesterade konfererade Al-Hakim med sin assisterande domare. Domslutet upphävdes, och då fick han istället skäll av Häckenspelarna.

”Kalabalik i matchen”

Guillermo Molins:

– Det kändes som om det var kalabalik i matchen. Konstiga domslut till höger och vänster.

Fyra minuter efter straffvelandet, i 79:e minuten, prickade Erik Friberg in kvitteringen i krysset efter en hörna.

Sedan öste båda lagen på för ett segermål men det slutade oavgjort – precis som när lagen möttes i den allsvenska premiären.

Malmö är inne i en period av tätt matchande. Det blir inte enklare av att Jo Inge Berget tidigt tvingades lämna Häckenmatchen med en ljumskskada. Och Oscar Lewicki och Franz Brorsson drog på sig varningar som gör att de är avstängda nästa söndag mot Falkenberg.

Men innan dess ska MFF på torsdag spela bortaretur i Europa League-kvalet mot Zrinjski Mostar.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs att Malmö i nästa match möter Zrinjski Mostar på hemmaplan. Korrekt är att returmötet spelas på bortaplan.