Annons
Nyheter

Nyckelperson inom migrantsmuggling gripen

Storbritannien • Publicerad 5 maj 2022
Migranter förs i land i Storbritannien den 2 maj sedan de räddats från en mindre båt som fått problem i Engelska kanalen. Arkivbild.
Migranter förs i land i Storbritannien den 2 maj sedan de räddats från en mindre båt som fått problem i Engelska kanalen. Arkivbild.Foto: Gareth Fuller/PA via AP/TT

Brittisk polis har gripit en 29-årig man som tros vara en nyckelperson i smugglingen av migranter till Storbritannien via Engelska kanalen. Mannen misstänks vara ledaren för en liga som förser människosmugglarna med små båtar.

Han är efterlyst av belgisk polis och greps på sin arbetsplats i östra London.

Annons

29-åringen misstänks ha införskaffat båtar i Turkiet och sedan fått dem levererade till Tyskland, Belgien och Nederländerna. Därefter har ligans medlemmar transporterat båtarna till kusten i norra Frankrike där de använts för att föra människor till Storbritannien.

Mannen ska framträda i rätten på torsdagen när utlämningsprocessen inleds.

Antalet migranter som tar sig över Engelska kanalen från Frankrike har ökat kraftigt och flera svåra olyckor har inträffat. I november i fjol omkom närmare 30 personer när deras båt sjönk.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons