GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkta brott när transportföretag synades

Arbetsmiljö • Publicerad 24 november 2021
Säkerhetsbrister och misstänkta brott har upptäckts inom transportbranschen. Arkivbild.
Säkerhetsbrister och misstänkta brott har upptäckts inom transportbranschen. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

De senaste två veckorna har omfattande säkerhetsbrister och misstänkta brott inom transportbranschen uppdagats då Arbetsmiljöverket och polisen tillsammans med andra myndigheter gjorde oanmälda inspektioner hos drygt 100 företag, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Sammanlagt hittades 300 brister gällande allt ifrån slarv med lastsäkring och med lyftanordningar, till misstänkt människohandel. Bland annat upptäcktes fem personer som misstänks ha utsatts för människohandel.

– Det är ledsamt att kunna konstatera att det är många som arbetar och vistas i miljöer som på grund av okunskap, slarv och annat riskerar att skadas och till och med dö. För oss är det allvarligt och vi behöver förstås fortsätta med de här myndighetsgemensamma kontrollerna för att på ett eller annat sätt försöka stävja det här, säger Arne Alfredsson, avdelningschef på Arbetsmiljöverket, till Ekot.

I samband med inspektionerna greps en misstänkt gärningsman. 40 företag riskerar nu att få betala sanktionsavgift till Arbetsmiljöverket, som också har utfärdat åtta omedelbara förbud mot hela eller delar av verksamheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.