GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mor och dotter åtalas för bordellhärva

Brott • Publicerad 18 juni 2021
Mor och dotter åtalas vid Värmlands tingsrätt för grovt koppleri. Arkivbild.
Mor och dotter åtalas vid Värmlands tingsrätt för grovt koppleri. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

En mor och en dotter åtalas vid Värmlands tingsrätt för att ha drivit bordellverksamhet genom sina massage- och spasalonger, rapporterar lokala medier.

– De har främjat och ekonomiskt utnyttjat att anställda på salongerna har förmedlat sexuella tjänster mot betalning, och de har gjort en betydande vinning, säger åklagaren Per Svensson till SVT Värmland.

Kvinnorna åtalas för grovt koppleri och verksamheten ska ha varit mycket omfattande och pågått i över ett år. Kvinnorna bedrev salonger i Karlstad, Jönköping, Göteborg och Stockholm.

Enligt åtalet rör det sig om minst 1 000 sexköp enbart på salongen i Karlstad, vilket var där polisen gjorde sitt tillslag.

Kvinnorna nekar till brott.

Även sex män åtalas för sexköp och fler väntas tillkomma.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer