Annons
Nyheter

Mördarjakt över i USA – efter två veckor

I två veckor har han gäckat amerikansk polis och hela nationen har följt jakten på den förrymde mördaren. Han har brutit sig in bostäder, stulit mat, förklätt sig och vid ett tillfälle kommit över ett gevär.
Men nu är det över. Pennsylvaniapolisen har gripit 34-årige Danelo Cavalcante.
USA • Publicerad 13 september 2023
Poliser som deltog i jakten på den förrymde mördaren Danelo Cavalcante. På onsdagen greps han och två veckors jakt var över. Arkivbild från 12 september.
Poliser som deltog i jakten på den förrymde mördaren Danelo Cavalcante. På onsdagen greps han och två veckors jakt var över. Arkivbild från 12 september.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Det var den 31 augusti som Cavalcante flydde från fängelset Chester nära staden Phoenixville.

Sedan dess har mer än 500 poliser som använt helikoptrar, drönare och hundar deltagit i jakten. Även särskilda militärenheter har satts in som stöd för polisen.

Annons

Polisen har beskrivit Cavalcante som "extremt farlig".

Akrobatisk manöver

Han är brasiliansk medborgare och dömd för att ha mördat sin flickvän – han knivhögg henne dussintals gånger inför hennes barn – och han hade precis påbörjat sitt straff när han flydde.

Cavalcante lyckades rymma från fängelset genom en akrobatisk manöver förbi taggtråd och avspärrningar. Han hade då precis påbörjat sitt straff.

Tv-bolaget CNN har på onsdagen visat bilder på beväpnade kamouflageklädda poliser som handfängslar och tar av skjortan på 34-åringen innan han placeras i baksätet i ett polisfordon.

Stor lättnad

– Tack och lov har inga brottsbekämpande myndigheter eller allmänheten skadats, säger guvernören Josh Shapiro efter gripandet där inga skott rapporteras ha avlossats.

Cavalcante lokaliserades med hjälp av värmekameror.

Gripandet blir sannolikt en stor lättnad för oroliga boende i delstaten Pennsylvanias sydöstra delar. Människor har i medier vittnat om sömnlösa nätter efter rapporter om att Cavalcante gömt sig i skogarna, brutit sig i in i hus och stulit mat, förklätt sig och vid ett tillfälle flytt under skottlossning med ett gevär han kommit över i ett garage.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons