Annons
Nyheter

Möt vår nye debattredaktör: ”Jag är en göing som tagit mig hela vägen till Hässleholm”

”Den största satsningen” kallar ansvarig utgivare det arbete vi nu gör för att förnya debattinnehållet. Den som kommer att hålla i trådarna är Lars-Åke Englund – här berättar han lite om sig själv och det nya innehållet:
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Debatt och live • Publicerad 5 februari 2022 • Uppdaterad 7 februari 2022
Lars-Åke Englund, Kristianstadsbladets och Norra Skånes chatt- och debattredaktör, på sin stol i Ebeneserkyrkan i Hässleholm.
Lars-Åke Englund, Kristianstadsbladets och Norra Skånes chatt- och debattredaktör, på sin stol i Ebeneserkyrkan i Hässleholm.Foto: Sofia Åström

Säg hej till Lars-Åke! Det är han som kommer att ta emot era synpunkter, bilder och frågor från och med måndag. Han kommer att guida er i debattklimatet och styra upp frågestunder med intressanta och aktuella profiler och experter som kan ställas till svars eller reda ut.

Vem är du, Lars-Åke Englund?

Annons

– Hur många ord får jag på mig att svara? Kortfattat kan man väl säga att jag är en göing som föddes i Knislinge och tagit mig hela vägen till Hässleholm. Är sport-, läs- och trädgårdsintresserad småbarnsförälder, som under mina drygt tio år som journalist framför allt jobbat som sportreporter, krimreporter och webbredaktör. Fler frågor besvaras gärna nu på måndag mellan 13 och 14 då jag står till läsarnas förfogande för en chatt.

Chatta med Lars-Åke Englund

På måndag den 7 februari 13.00-14.00 svarar vår nya debattredaktör på dina frågor.

För att ställa dina frågor redan nu: klicka här, välj ”Chatta med chatt- och debattredaktören” i tablån överst på sidan, och tryck sedan på ”Skriv en kommentar”.

Berätta om vår debattsatsning. Vad kommer den att innehålla?

– Tanken är diskussioner i ämnen som är aktuella och relevanta i nordöstra Skåne just nu. Och till skillnad från hur tidningen av tradition fungerar där vi förmedlar nyheterna, så är målet med denna satsning att läsarna ska kunna få större möjlighet att påverka med frågor, inlägg och synpunkter. Men vi ska inte bara diskutera tunga ämnen som energipolitik och räntekurser, utan vill blanda upp det tyngre med det mer lättsamma. Och i grunden kan man ju säga att vad debattsatsningen kommer innebära bygger mycket på vad våra läsare är intresserade av att debattera.

Kommer det att vara fasta hållpunkter att ha koll på?

– Det kommer finnas fasta hållpunkter, men det är inte säkert att de ligger på samma fasta tid varje dag. Några gånger i veckan kommer det att erbjudas chattar om aktuella ämnen, och var och en av dessa kommer såklart att ha spikade tider. Men i övrigt kommer vi försöka vara lyhörda inför hur samtalet går. Debatteras ett visst ämne flitigt så finns det inget som tvingar oss att byta ämne, bara för att vi i grunden haft en annan plan. På sajten kommer man att kunna se hur den kommande tablån ser ut. Men utöver dessa inbokade punkter kommer mycket mer att hända.

Lars-Åke Englund klev på som debattredaktör under den gångna veckan, och är huvudredaktör för den satsning som inleds under måndagen.
Lars-Åke Englund klev på som debattredaktör under den gångna veckan, och är huvudredaktör för den satsning som inleds under måndagen.Foto: Sofia Åström

Hur gör man för att delta i diskussionen?

– Man klickar helt enkelt på ”kommentera” eller ”svara” på det inlägg eller den kommentar som man vill svara på, skriver sitt namn och inlägg och skickar det. Kommentaren syns så fort en redaktör i tjänst godkänt den.

Behöver man vara prenumerant för att få vara med?

– Nej, det är fritt fram att delta i diskussionen även för den som inte prenumererar på Kristianstadsbladet eller Norra Skåne. Om man sedan vill läsa de artiklar som diskuteras och som är enbart för prenumeranter, då behöver man såklart prenumerera. Så alla kan vara med i diskussionen, men prenumeranter får ut mer av upplevelsen.

Jörgen Svensson är ansvarig utgivare för Kristianstadsbladet och Norra Skåne och tycker att den lokala debatten behöver vitaliseras.

Annons

– Jag påstår att detta är den största satsningen på lokal debatt som tidningen gjort. Vi måste ta nya grepp och jobba med debattmaterialet på ett helt annat sätt. Ett valår som detta vore det märkligt om vi inte skulle kunna få ordentlig fart på debattlustan, säger Jörgen Svensson.

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons