Annons
Nyheter

Motorvägsolycka avslöjade stöldgodstransport

Brott • Publicerad 8 september 2020
Två personer smet från olycksplatsen när en släpvagn vält på E22 i Blekinge i juli, men en polispatrull kunde spåra upp dem. Nu har paret åtalats för grovt häleri. Arkivbild.
Två personer smet från olycksplatsen när en släpvagn vält på E22 i Blekinge i juli, men en polispatrull kunde spåra upp dem. Nu har paret åtalats för grovt häleri. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I en släpvagn som välte i en olycka på E22 i Blekinge fanns stöldgods för nästa en miljon kronor. Paret i bilen flydde ut i skogen efter olyckan, men poliser med hundar kunde spåra upp dem. Nu åtalas mannen och kvinnan för grovt häleri, rapporterar lokala medier.

I släpet låg bland annat byggmaskiner, telefoner och datorer till ett sammanlagt värde av 950 000 kronor. Mannen och kvinnan har förklarat att de var i Sverige på semester och att de blivit ombedda att ta med sig släpet till sitt hemland mot betalning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons