Annons
Nyheter

MSB utreder bageribranden i Älvsbyn

Olyckor • Publicerad 3 september 2020
Den kraftiga branden på Polarbröd i Älvsbyn bröt ut sent på söndagskvällen den 23 augusti, och först efter flera dygn kunde räddningstjänsten lämna brandplatsen. Arkivbild.
Den kraftiga branden på Polarbröd i Älvsbyn bröt ut sent på söndagskvällen den 23 augusti, och först efter flera dygn kunde räddningstjänsten lämna brandplatsen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) startar en egen utredning av branden på Polarbröds fabrik i Älvsbyn, rapporterar Piteå-Tidningen.

– I det här fallet var det en väldigt stor brand och brandförloppet har gått väldigt fort. Det finns liknande bagerier runt om i Sverige och vi vill se hur man kan förhindra nya bränder, säger Ulf Bergholm, olycksutredare vid MSB, till tidningen.

Annons

Att branden kan ha startat i ett transportband är en av anledningarna till att MSB valt att starta utredningen, som väntas vara klar före årsskiftet.

Dagen efter att den kraftiga branden startat uppgav Polarbröd att det var en degklump på ett transportband som hade fattat eld och spridit sig till taket. I tisdags backade Polarbröd från det uttalandet och sade att det ännu inte går att fastställa hur branden startade.

Sedan tidigare pågår flera parallella utredningar av bland annat polisen, räddningstjänsten, försäkringsbolaget och företaget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons