Annons
Nyheter

Myndigheten på lyxigt spahotell – miljonbelopp

Politik • Publicerad 9 september 2023
Arbetsförmedlingens ekonomiavdelning åkte på påkostad konferens till lyxhotell med spa.
Arbetsförmedlingens ekonomiavdelning åkte på påkostad konferens till lyxhotell med spa.Foto: Johan Nilsson/TT

Över 300 personer har varslats om uppsägning då delar av Arbetsförmedlingen ska privatiseras. Samtidigt har personalen på ekonomiavdelningen, 135 och 144 personer, åkt på två konferensresor till lyxigt spahotell – inom ett halvår. Notan: en och en halv miljon kronor, rapporterar Nya Wermlands-tidningen.

Enligt NWT ska myndigheten i november abonnerat en hel våning för mat, kalla drinkar och varma bad och några golfsimulatorer bokades. På rummet fanns goodiebags för totalt 4 000 och första dagen avslutades med ett julbord för 93 000.

– Det fanns vissa poster som jag kanske bedömer att man inte ska ha med på en personalkonferens. Vi ska vara varsamma med skattemedel. Det som är tillägg till en vanlig konferens tycker jag i det här fallet var för påkostat, säger ekonomidirektör Annela Yderberg till NWT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons