Annons
Nyheter

Något mindre franskt BNP-fall än beräknat

Ekonomi • Publicerad 29 maj 2020
Den franska ekonomin stängdes till stora delar ned i mars, för att bromsa spridningen av covid-19. Arkivbild.
Den franska ekonomin stängdes till stora delar ned i mars, för att bromsa spridningen av covid-19. Arkivbild.Foto: Mehdi Chebil/TT

Den franska ekonomin krympte mindre än väntat under första kvartalet, enligt statistikbyrån INSEE. BNP-fallet blev 5,3 procent jämfört med kvartalet före, vilket kan jämföras med en preliminär beräkning på 5,8 procent.

Nedgången är trots revideringen uppåt den värsta för fransk ekonomi sedan 1968, då landet skakades av omfattande studentprotester, generalstrejk och kravaller.

Annons

Samtidigt redovisar INSEE katastrofsiffror för fransk detaljhandel i april, med ett ras på 33,7 procent till följd av den omfattande nedstängningen av landet för att begränsa spridningen av covid-19.

Den franska regeringen fattade den 17 mars beslut om att stänga ned det mesta av landets företag och införa utegångsförbud.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons