GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nämndeman döms för våldtäkt

Brott • Publicerad 25 november 2022
Mannen, som är i 70-årsåldern, har själv varit med och dömt i flera grova sexbrottsmål. Arkivbild.
Mannen, som är i 70-årsåldern, har själv varit med och dömt i flera grova sexbrottsmål. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 70-årsåldern som tjänstgjort som nämndeman vid en domstol i Västernorrland döms till två års fängelse för våldtäkt och sexuellt ofredande mot två kvinnor, skriver lokala medier.

Det var i våras som mannen förgrep sig på kvinnorna på ett hotell i Härnösand, fastslår domen. Han har nekat till brotten men tingsrätten har bedömt att en del uppgifter som han lämnat är osannolika.

Mannen har själv varit med och dömt i flera grova sexbrottsmål. Efter brottsanklagelsen begärde han själv att bli entledigad från sin tjänst.

Ärendet har hanterats av särskilda åklagarkammaren, som ansvarar för utredningar om händelser där poliser, åklagare, domare, riksdagspolitiker och andra särskilda befattningshavare misstänks för brott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.