Annons

Näslund tvåa på hemmaplan

Sandra Näslund slog till igen.
Inför hemmapubliken i Idre hade den svenska skicrosstjärnan ett tidigt grepp om segern innan hon till slut fick ge sig mot Fanny Smith och slutade tvåa.
Skicross • Publicerad 25 januari 2020
Fanny Smith, Schweiz, vann damernas skicross före Sandra Näslund, Sverige, och Brittany Phelan, Kanada, i världscupen i Idre.
Fanny Smith, Schweiz, vann damernas skicross före Sandra Näslund, Sverige, och Brittany Phelan, Kanada, i världscupen i Idre.Foto: Pontus Lundahl/TT

Bara en gång den här säsongen har Sandra Näslund varit utanför pallen och andraplatsen i Idre var hennes sjunde pallplats för säsongen. Men det såg tidigt ut att kunna bli en andra rak seger i världscupen efter en bra start. Näslund hade ett tidigt grepp om ledningen men små misstag gjorde att största konkurrenten i världscupen, Fanny Smith från Schweiz, körde förbi och knep segern.

Efteråt skakade svenskan på huvudet och grämde sig en del efter att ha missat segern.

Annons

– Det var ett tufft heat och jag fokuserade lite för mycket på att stänga Thompson (Marielle) i stället för att åka fort. Sedan landade jag lite kort på hoppen här nere. Men jag är ändå sjukt nöjd, säger Näslund, som behåller ledningen i den totala världscupen, i SVT.

På herrsidan imponerade Viktor Andersson hela vägen fram till finalen. Väl där körde han dock ihop lite med en av konkurrenterna vilket kostade pallplatsen för Vemdalen-åkaren som blev fyra.

– Det är värdelöst. Jag har aldrig varit fyra i en final och det är ju fan det värsta som finns, säger Andersson i SVT.

Alexandra Edebo missade finalen men vann den "lilla finalen" och slutade därmed femma totalt.

Under söndagen fortsätter världscupen med ännu en tävling i Idre.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons