Annons
Nyheter

Nej till Malmöförsök med tre terminer

Utbildning • Publicerad 30 juni 2020
Regeringen säger nej till Malmös ansökan om ett försök med tre terminer i grundskolan. Genrebild.
Regeringen säger nej till Malmös ansökan om ett försök med tre terminer i grundskolan. Genrebild.Foto: Alexander Olivera/TT

Regeringen säger nej till Malmö stads ansökan om att på prov införa ett system med tre terminer på utvalda grundskolor.

Enligt utbildningsdepartementet är det inte möjligt att göra undantag från skollagens bestämmelser kring läsårets utformning samt när och hur ofta betyg ska sättas.

Annons

Treterminssystemet skulle kombineras med ett kortare sommarlov. I sin ansökan till regeringen pekade Malmös grundskolenämnd bland annat på att elever från svagare socioekonomiska förhållanden tenderar att tappa mer i kunskapsutveckling under sommaren än elever från mer resursstarka hem

Från Malmö stad beklagar skolkommunalrådet Sara Wettergren (L) avslaget från utbildningsdepartementet.

"Det är mycket beklagligt att regeringen inte ser ett värde i att ompröva det traditionella läsåret och undersöka om ett kortare sommarlov kan få positiva effekter för eleverna", säger hon i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons