Annons

Nu kostar kabinväskan pengar på Norwegian

Ekonomi • Publicerad 23 januari 2020
Nu inför även Norwegian avgift för kabinväskor. Arkivbild.
Nu inför även Norwegian avgift för kabinväskor. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix/TT

Från och med nu tar flygbolaget Norwegian betalt för kabinväskor för dem som köper de allra billigaste biljetterna. Den som vill ha med sig sin packning i kabinväskan får antingen betala avgiften eller köpa de dyrare varianterna av biljetterna, enligt bolaget.

Flygbolaget Ryanair har tidigare infört en avgift för kabinväskor, och nu väntas fler följa efter.

Annons

Det är dock fortfarande tillåtet att ha med sig ett litet handbagage gratis i Norwegianplanet.

Syftet med de nya reglerna att öka punktligheten och förbättra upplevelsen för passagerarna. Samtidigt höjs viktgränsen för incheckat bagage från 20 till 23 kilo, enligt det Norwegian tidigare sagt.

Bolaget inför de nya handbagageregler från och med torsdagen den 23 januari, men de som bokat sina biljetter före detta datum slipper betala.

Avgiften varierar beroende på flygning, skriver Norwegian på sin hemsida, men inom Skandinavien är den 50 kronor, och 90 kronor för interkontinentala resor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons