Annons
Nyheter

Ny inflationsstatistik gladde Wall Street

Börs • Publicerad 13 december 2022
Uppåt på den amerikanska börsen. Arkivbild.
Uppåt på den amerikanska börsen. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP-TT

När New York-börsen öppnade på tisdagen, en timme efter det att ny amerikansk inflationsstatistik presenterats, steg de ledande indexen kraftigt. Siffrorna visade att prisökningarna låg på 7,1 procent i november, att jämföra med över 9 procent i somras.

Beskedet stärkte stärkte investerarnas hopp om att centralbanken Federal Reserves styrräntehöjning på onsdagen stannar på 0,5 procent.

Annons

Men börsuppgången mattades av under eftermiddagshandeln. Vid stängning hade det breda S&P 500-indexet stigit 0,7 procent, tekniktunga Nasdaqs ökat kompositindex. 1,0 procent och Dow Jones industriindex gått upp 0,3 procent.

Samtidigt sjönk räntan på de tioåriga statsobligationen, från 3,62 procent sent i måndags till 3,52 procent på tisdagseftermiddagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons