Annons

ÖFK:s styrelsemedlemmar avgår

Sponsorer krävde styrelsens avgång.
Nu ställer flera av Östersunds ledamöter sina platser till förfogande.
Detta meddelar den ekonomiskt krisande allsvenska klubben på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 14 februari 2020
Östersunds FK:s Jämtkraft arena. Arkivbild.
Östersunds FK:s Jämtkraft arena. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Trots att Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd i december förra året beviljade Östersunds FK elitlicens och fortsatt spel i fotbollsallsvenskan så fortsätter det att storma i den jämtländska klubben.

Den finansiella situationen i föreningen är allt annat än stabil och nyligen framkom det att en sponsorintäkt på hela 15 miljoner kronor från ett utländskt företag fortfarande inte kommit in – pengar som ingick i den plan som skulle garantera att ÖFK kan bedriva sin verksamhet över kommande säsong.

Annons

Nu meddelar Östersund på sin hemsida att föreningens styrelseledamöter Britt Bohlin, Maria Wilén och Peter Rung på kommande årsmöte den 12 mars ställer sina platser till förfogande.

Beskedet kommer tre dagar efter att Aftonbladet rapporterat att en grupp av klubbens "tyngsta företagare, sponsorer och aktieägare" krävde att även Östersunds tillförordnade vd Lennart Ivarsson och ordföranden Bo Ottosson ska ställa sina platser till förfogande inför årsmötet i mars.

– Det har jag redan gjort, sade Lennart Ivarsson till tidningen.

Senast nästa vecka, den 19 februari, kommer valberedningen att offentliggöra de personer som föreslås sitta i klubbens styrelse.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons