GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Optimistisk handel efter slopade restriktioner

Ekonomi • Publicerad 16 september 2021
Nu köper folk mer kläder igen. Arkivbild.
Nu köper folk mer kläder igen. Arkivbild.
Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

Framtidstron inom sällanköpshandeln är på sin högsta nivå sedan 2019, visar Svensk Handels Handelsbarometer för september. Slopade restriktioner och ökande besöksflöden får handlarna att se ljust på framtiden.

"Det är oerhört glädjande att vi snart kan lägga en lång period med restriktioner bakom oss och att vi ser hur kunderna återigen hittar tillbaka till butikerna", säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Försäljningen av sällanköpsvaror som klockor, glasögon och kläder har fått ny fart. Att den ekonomiska krisen börjar avta innebär också ett lyft för partihandeln som bland annat levererar varor till butiker, offentlig service och restauranger.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.