Annons
Nyheter

Ormbiten man hittad död – polisen utreder

En man i 50-årsåldern blev i lördags biten av en orm i Tanums kommun på västkusten. Några timmar senare hittades han död.
Brott • Publicerad 7 maj 2023
Ett huggormsbett kan vara mycket farligt. Reaktionen beror på mängden gift. Arkivbild.
Ett huggormsbett kan vara mycket farligt. Reaktionen beror på mängden gift. Arkivbild.Foto: Cornelius Poppe/NTB/TT

– Vi utreder det som ett dödsfall utan misstanke om brott, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Mannen ska enligt polisen ha blivit attackerad av ormen i samband med att han försökte kasta ut den ur en fastighet där han bodde.

Annons

– Omständigheter på platsen gör att man har den arbetshypotesen, säger Flyberg.

Senare, under natten mot söndagen, hittades mannen avliden av en annan person. Om det är ormbettet som orsakat dödsfallet är oklart. Dödsorsaken ska fastställas genom obduktion.

Eventuellt rör det sig om en huggorm.

– Det var en vild orm som han skulle kasta ut och som han då blev biten av, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare, till Bohusläningen.

Vissa får ingen reaktion alls av ett huggormsbett, medan andra kan bli mycket sjuka, enligt 1177. Bettet kan leda till svullnad, kräkningar, diarréer eller andningsbesvär. Barn, äldre och gravida är särskilt känsliga. Bitna ska genast åka till sjukhus för observation.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons