GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Orrön-chefen tror på höga elpriser

Ekonomi • Publicerad fredag 08:07
Orrön är ägare i vindkraftparker. Arkivbild.
Orrön är ägare i vindkraftparker. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Orrön Energy, tidigare Lundin Energy, redovisar ett proportionellt rörelseresultat, i förhållande till ägarandelarna i de delägda företagen, på nio miljoner dollar, motsvarande runt 100 miljoner kronor.

Intäkterna landade, räknat på samma sätt, på 15,5 miljoner dollar.

Orrön Energy, populär småspararaktie, investerar numera bara i förnybar energi, framför allt vindkraft, sedan bolaget sålt oljetillgångarna till norska Aker.

"Efterfrågan på förnybar energi förväntas att öka kraftigt under de kommande åren, och jag tror att elpriserna kommer att ligga kvar på en hög nivå under lång tid framöver", skriver vd Daniel Fitzgerald i rapporten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.