Annons
Nyheter

Över 70 000 vill skriva högskoleprovet i vår

Utbildning • Publicerad 19 januari 2022
Vårens högskoleprov genomförs vid två tillfällen, en gång i mars och en gång i maj. Arkivbild.
Vårens högskoleprov genomförs vid två tillfällen, en gång i mars och en gång i maj. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

74 478 personer har anmält sig till högskoleprovet i vår. Det är det högsta antalet sedan våren 2018.

"Jag kan konstatera att många vill skriva högskole­provet nu när antalet platser inte längre är begränsat som det var 2020–2021", säger generaldirektör Eino Örnfeldt enligt ett pressmeddelande från Universitets- och högskolerådet (UHR).

Annons

Vårens prov är uppdelat på två provtillfällen, 12 mars och 7 maj. UHR bedömer att det går att genomföra provet på ett smittsäkert sätt genom ha två provtillfällen och genom extra säkerhetsåtgärder, exempelvis avstånd mellan provdeltagarna och rutiner vid in- och utpassering.

"UHR följer noga utvecklingen kring smittspridningen och har en nära dialog med regeringen, Folkhälsomyndigheten och de regionala smittskydds­enheterna om förutsättningarna för att genomföra vårens prov på ett smittskyddssäkert sätt", säger Tuula Kuosmanen, avdelningschef vid UHR, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons