1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Parodibröderna Norberg åker på vårturné

Bröderna Emil och Daniel Norbergs parodier och skojlåtar lockar miljoner tittare på Youtube. Nästa år möter de publiken öka mot öga när de åker på Sverigeturné med showen "Nytt, gammalt och stulet".
Emil och Daniel Norberg ser fram emot att möta människorna bakom "lajksen". "Vi har nått ut till jättemånga, men det är svårt att greppa", säger Daniel Norberg. Pressbild.
Foto: Robert Eldrim/Medljus/TT
Bröderna Norberg lovar både nya parodier och gamla hits. "Det är ju en fruktansvärd massa dumheter som man har gjort genom tiderna", säger Daniel. Pressbild.
Foto: Robert Eldrim/Medljus/TT
Daniel Norberg sminkas till Stefan Löfven under inspelningen av TV4:s humorprogram "Mumbo jumbo". Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Men hur föreställningen blir är högst oklart. En viktig del av Norbergarnas repertoar består av färska parodier på Melodifestivallåtar. Och hur nästa års bidrag låter har de ännu ingen aning om.

– Det är lite läskigt, vi vet ju själva inte hur stora delar av showen kommer att bli. Vi har lyckats bra hittills, men man vet ju aldrig, säger Emil Norberg.

Samtidigt kan publiken vänta sig flera gamla godingar. Sedan de produktiva bröderna satte igång har de samlat på sig en enorm samling låtar att ösa ur.

– Det är så himla många artister varje år. Det är ju en fruktansvärd massa dumheter som man har gjort genom tiderna, säger Emil Norberg och skrattar.

"Oj, folk ser det vi gör"

De lovar också att bjuda på inblickar i hur de brukar skapa sina alster och berätta om hur allt började.

– Man får verkligen komma in i vårt universum och komma bakom kulisserna och se hur vi tänker. Dels om hur vi kommer på alla idéer och varifrån vi kommer. Det är lite som en tillbakablick, säger Daniel Norberg.

Sedan genombrottet vid Melodifestivalen 2014 har deras familjevänliga och snällt retsamma parodier gjort braksuccé. Minst sagt. Videorna har visats över 100 miljoner gånger på Youtube. Men det är först när de uppträder live som framgångarna blir något annat än siffror på en skärm, enligt Daniel Norberg.

– Det är så häftigt varje gång man går ut på scenen och tänker "oj, folk ser det vi gör". Herre gud, det finns folk i Gnosjö som vill lyssna på det här. Det är superskoj, säger han.

"Fuska fram saker"

Samtidigt finns många utmaningar när de uppträder. På scenen kan de till exempel inte förlita sig på snabba klipp och digitala effekter. Men hemmaproduktionerna har också lärt dem att åstadkomma mycket med små resurser.

– Vi har ju skapat det här genom att fuska fram saker som ser maxade ut, så förhoppningsvis kommer vi få till det där storslagna ändå fast på ett fuskigt sätt och som funkar på en liten teater, säger Emil Norberg.

– Om man vill ha folk som hänger i lianer och pyroteknik så är det kanske inte rätt föreställning, men man får en härlig kväll med oss och bra musik, säger Daniel Norberg.

Läs mer

Kristianstad

Kristianstad kan bli rekordvarmt – så håller du dig sval

Kan bli sommarens varmaste dag.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Brutalt personrån i Bromölla. Två män anhållna för grovt narkotikabrott.

Nyheter

I natt: Ung man rånad – sparkad och hotad

En ung man ska ha blivit brutalt rånad i Bromölla under natten till söndagen.

Nyheter

I natt: Kille rånad – man anhållen

En kille under 18 års ålder ska ha blivit rånad i Broby på lördagskvällen.

Kristianstad

E 22: Väg stängdes av efter krock – husvagn inblandad

En person har förts till sjukhus.

Webb-tv

Otäcka bilder – KDFF-stjärna bröt benet: ”Valde att titta bort”

Opereras i Kristianstad under söndagen. Se klipp från matchen här.