GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Partiet Nyans vill se omval i Göteborg

Val • Publicerad 17 september 2022
Partiet Nyans partisekreterare vill ha omval i Göteborgs kommunval. Arkivbild.
Partiet Nyans partisekreterare vill ha omval i Göteborgs kommunval. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Partiet Nyans överklagar kommunvalet i Göteborg, rapporterar SVT Väst.

Partiet menar att dess valsedlar inte funnits i en röstlokal i stadsdelen Gamlestaden och överklagar därför kommunvalet. Att valsedlarna saknats har inte kunnat bekräftas av Peter Mattiasson (M), ordförande i valnämnden, men han konstaterat att det kan bero på att någon anmälan om saken ännu inte nått nämnden.

En person som förtidsröstat ska även ha fått felaktig information av en röstmottagare: att Nyans inte ställde upp i kommunvalet:.

– Det är olyckligt, men det rättades till. Detta var ett mycket tidigt skede under förtidsröstningen, så jag vet inte om det är mer än en person som kan ha fått fel information, säger Peter Mattiasson till SVT.

Rami Hussein, partisekreterare i Nyans, menar att partiet förlorat röster på grund av dessa händelser och skulle gärna se ett omval i kommunen. Nyans fick 1,5 procent av rösterna i kommunvalet och skulle behöva ytterligare tusentals röster för att komma in i fullmäktige.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.