Annons

Pensionär krävs på portopengar av Postnord

Ekonomi • Publicerad 20 februari 2020
Postnord har börjat se hårdare på att brev inte frankeras rätt. En kvinna i Kristianstad har fått en faktura, eftersom hon tagit emot en födelsedagshälsning som var frankerad med 50 öre för lite. Arkivbild.
Postnord har börjat se hårdare på att brev inte frankeras rätt. En kvinna i Kristianstad har fått en faktura, eftersom hon tagit emot en födelsedagshälsning som var frankerad med 50 öre för lite. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Till sin 75-årsdag fick en kvinna i Kristianstad massor av brev och vykort. Ett av dem var frankerat med 50 öre för lite – och nu har fakturan kommit. Postnord kräver att den nyblivna 75-åringen betalar 50 öre för "obetalad avgift" och 14 kronor i expeditionsavgift, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Vem skickar ut en faktura för 50 öre? Inte ett privat företag. 50 öre finns ju inte ens, säger kvinnans make till tidningen.

Annons

Postnords pressansvariga, Anna Kjellander, tycker att man måste se till helheten. Företaget hanterar sju miljoner brev om dagen och om kunderna inte frankerar rätt blir det kostsamt.

– Vi har börjat se mycket hårdare på det här eftersom det är en stor förlust för oss att människor betalar för lite porto, säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons