Annons
Nyheter

Person hittat död – utreds som mord

Brott • Publicerad 6 maj 2020
En död person hittades under onsdagseftermiddagen i en bil som har brunnit i Viksjö utanför Stockholm.
En död person hittades under onsdagseftermiddagen i en bil som har brunnit i Viksjö utanför Stockholm.Foto: Henrik Montgomery/TT
Polisen har inlett en förundersökning om mord efter upptäckten av en död person i en utbränd bil.
Polisen har inlett en förundersökning om mord efter upptäckten av en död person i en utbränd bil.Foto: Henrik Montgomery/TT

En död person hittades under onsdagseftermiddagen i en bil som har brunnit i Viksjö i Järfälla nordväst om Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi fick in larmet via räddningstjänsten. Det kom in till oss som ett brandlarm om en brand i bil med viss spridningsrisk till en container som stod i anslutning till bilen. I samband med släckningsarbetet så konstaterar vi att det sitter en död person i bilen, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Annons

Platsen är avspärrad och en brottsplatsundersökning ska genomföras, skriver polisen på sin hemsida. Polisen ska även förhöra flera personer och analysera filmer från övervakningskameror.

– Det kommer att ta lång tid att utreda identiteten och dödsorsaken, det får vi se i utredningen och då kan brottsrubriceringen komma att förändras, säger Ola Österling.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons