Annons
Nyheter

Planerna för Cementa i lagrådets händer

Ekonomi • Publicerad 9 september 2021
Regeringens lagförslag som ska möjliggöra ytterligare kalkbrytning för Cementa på Gotland har lämnats till lagrådet. Arkivbild.
Regeringens lagförslag som ska möjliggöra ytterligare kalkbrytning för Cementa på Gotland har lämnats till lagrådet. Arkivbild.Foto: Karl Melander/TT

Regeringens förslag till lagändringar som ska göra det möjligt att låta Cementa bryta kalk på Gotland lite längre har lämnats till lagrådet för en regeringsprövning.

Regeringen har mejslat ut förslag till tillfälliga ändringar i miljöbalken för att Cementa ska kunna bryta kalk längre än sista oktober då det nuvarande tillståndet löper ut.

Annons

Syftet är att undvika en kris vad gäller tillgången på cement i Sverige senare i höst, något som anses kunna få allvarliga konsekvenser för byggandet och samhället.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 10 oktober 2021 och upphöra att gälla vid utgången av 2021.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons