Annons

Pliskova vidare utan större bekymmer

Tennis • Publicerad 23 januari 2020
Karolina Pliskova är vidare.
Karolina Pliskova är vidare.Foto: AP/TT

Karolina Pliskova hade inga större bekymmer med att ta sig vidare till tredje omgången i Australian Open, när den andraseedade tjeckiskan besegrade tyska Laura Siegemund med 6–3, 6–3.

Siegemund, som tidigare besegrat tjeckiskan 2017, tog i och för sig en 3–1-ledning i första set, men sedan så bröt Pliskova nästa game. Matchen tog nästan en och en halv timme.

Annons

Tuffare hade tidigare världsettan Garbiñe Muguruza, från Venezuela, som behövde tre set för att besegra kroatiskan Ajla Tomljanovic. 6–3, 3–6, 6–3 blev slutsiffrorna. Två timmar och 21 minuter krävdes det för att få vara med bland de 32 återstående i nästa omgång.

– Det var en tuff kamp. Vi kämpade båda till slutet. Jag tycker att Ajla verkligen spelade bra så jag var tvungen att höja mitt spel en nivå för att hålla mig kvar i matchen, säger Muguruza enligt turneringens sajt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons