GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polen: Hackerattack spårad till Ryssland

Polen • Publicerad 18 juni 2021
Jaroslaw Kaczynski. Arkivbild.
Jaroslaw Kaczynski. Arkivbild.
Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

En storskalig hackerattack mot ledande polska politiker tidigare i år har spårats till Ryssland, enligt Jaroslaw Kaczynski, ledare för det nationalkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa (PIS).

"Analyser gjorda av våra och våra allierades säkerhetstjänster gör att vi otvetydigt kan slå fast att cyberattacken utfördes från Ryska federationens territorium", skriver Kaczynski i ett uttalande.

Ryska hackare har tidigare kopplats till en rad attacker mot regeringar, parlament och politiska partier i USA, Tyskland och andra västländer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer