GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polis gav stöldgods till tjuv – tvingas betala

Brott • Publicerad 1 augusti 2021
Det är inte sågen på bilden som är omnämnd i texten. Arkivbild.
Det är inte sågen på bilden som är omnämnd i texten. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 40-årsåldern från Östersunds kommun blev bestulen på sin såg, anmälde stölden och polisen hittade både såg och misstänkt tjuv, rapporterar Länstidningen Östersund. Så långt allt gott. Men när mannen skulle hämta sin stulna ägodel var det bara ett problem. Polisen hade gett tillbaka sågen till den misstänkte tjuven.

Enligt Länstidningen gav polisen av misstag den misstänkte tjuven sågen när han återfick annat beslagtaget gods. Polisen mäktade heller inte med att återta sågen åt ägaren, som då ansökte om ersättning från polisen. Något han nu har beviljats till ett värde av 7 201 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.