Annons

Polisen söker fler misstänkta för Bodenmord

Polisen söker efter fler personer som kan vara inblandade i mordet på en 19-årig man vid resecentrum i centrala Boden i torsdags.
Brott • Publicerad 21 december 2019
Polisen tror att fler personer kan vara inblandade i mordet på en 19-årig man i Boden. Arkivbild.
Polisen tror att fler personer kan vara inblandade i mordet på en 19-årig man i Boden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi har redan vittnesuppgifter på att ett flertal personer befann sig på brottsplatsen. I nuläget har vi två anhållna män som är jämnåriga med målsägaren, men det finns, som sagt, uppgifter på att det fanns fler än två på personer brottsplatsen, säger Per-Anders Heikkilä, chef för grova brott i Norrbotten, till Norrbottens-Kuriren.

Vittnet Roger Olsson säger till NSD att 19-åringen fick ta emot flera slag från ett antal unga män så att han föll till backen, och att misshandeln där fortsatte. När Olsson klev ur sin bil och gick emot männen sprang de från platsen. 19-åringen reste sig och gick emot honom.

Annons

– Då föll killen bara ihop. Jag fångade upp honom i fallet och såg att hans byxor är dränkta i blod. Då förstod jag att han måste ha blivit knivstucken, säger Olsson till NSD.

Olsson försökte att hjälpa mannen, och senare kom flera andra personer och hjälpte till. Men 19-åringens liv gick inte att rädda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons