GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polishund bussades på blottare – bet barn

Norge • Publicerad 2 augusti 2021
Jakten på en blottare i Oslo gick snett när polishunden vek av åt fel håll. Genrebild.
Jakten på en blottare i Oslo gick snett när polishunden vek av åt fel håll. Genrebild.
Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En polispatrull befann sig på söndagseftermiddagen i Oslostadsdelen Ulven för att gripa en misstänkt blottare. När blottaren kastade sig på en cykel för att smita beslutade polisen att släppa sin polishund efter honom.

Hunden tog upp jakten in på en kyrkogård. Men i stället för att följa efter den misstänkte, som cyklade till höger, gick den till attack mot två barn som kom gående från vänster.

Dramat slutade dock relativt lyckligt, rapporterar Verdens Gang.

En tolvårig pojke fick byxorna sönderbitna och ytliga sår på ena armen, men var efteråt vid gott mod.

– Jag hade hellre blivit biten lite hårdare av hunden än att möta en blottare, säger pojken till dagstidningen.

Polisen har beklagat det inträffade. Pojkarna, två bröder som själva har hundar hemma, har också blivit lovade en ny träff med polishunden Dolk för att skaka tass och bli sams.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.