Annons
Nyheter

Svenskar överlämnade efter biljakt i Köpenhamn

De fyra svenskar i 20-årsåldern – två män och två kvinnor – som greps i Köpenhamn efter en dramatisk biljakt har lämnats över till svensk polis, skriver nyhetsbyrån Ritzau.
Brott • Publicerad 4 juni 2023
Dansk polis sköt mot svenska bilar. Arkivbild.
Dansk polis sköt mot svenska bilar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Överlämningen sker efter ett så kallat grundlovsförhör, där grunderna för ett frihetsberövande prövas, meddelar Köpenhamnspolisen sent på söndagskvällen.

Det var under söndagsmorgonen som dansk polis meddelade att man avlossat flera skott mot två svenskregistrerade bilar under en biljakt i Köpenhamn.

Annons

En av de inblandade bilarna var efterlyst av svensk polis i samband med ett rån i Helsingborg. Polisen i Helsingborg larmade också under söndagsmorgonen dansk polis om att en efterlyst svensk bil kört över Öresundsbron mot Danmark, uppgav Aftonbladet.

"I morse grep vi fyra personer som försökte fly när polisen ville stoppa dem. De fyra körde i två bilar, och båda förarna försökte fly", twittrade Köpenhamnspolisen.

Enligt polisen avlossades skotten mot de två bilarna vid Själlandsbron i samband med biljakten.

Köpenhamnspolisen misstänker att även den andra bilen som stoppades vid Själlandsbron har koppling till rånet.

– Det är ett samband vi utreder, sade Kenneth Hviid Simonsen, utredningsledare vid Köpenhamnspolisen, till Ekstra Bladet.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons