Postnord missade brevlåda i fem veckor

Post • Publicerad 8 augusti 2019
Tömning av brevlådan? Nej, i Forserum blev det ingen på fem veckor. Brevlådan missades när Postnord lagt om sina rutter. Arkivbild.
Tömning av brevlådan? Nej, i Forserum blev det ingen på fem veckor. Brevlådan missades när Postnord lagt om sina rutter. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Invånarna i Forserum, utanför Jönköping, undrade varför brev de skickat inte verkade komma fram. Nu finns svaret. Postnord hade inte tömt brevlådan vid Forserums station på fem veckor.

Bakgrunden är att företaget, i hela landet, gjort nya rutter för tömningen av brevlådor.

– Men det blev en miss på just denna lådan. Så vi har inte sett den, säger Lars-Åke Fransson, tillförordnad regionchef på Postnord, till .

Misstaget upptäcktes sedan boende i Forserum börjat diskutera sina brevproblem på Facebook. Omkring 200 försändelser låg i den otömda lådan.

Bland de drabbade finns en man som försökt skicka ett ägarbevis om sin nya bil, och en kvinna som postat en handling i samband med att hon fått ett nytt jobb.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.