Två mål på tio minuter – sedan var skrällen ett faktum.
Turkiet slog tillbaka världsmästaren Frankrike med 2–0 i EM-kvalet.
Publicerad 8 juni 2019
Frankrikes forward Oliver Giroud i närkamp med Turkiets 1–0-nickare Kaan Ayhan.
Frankrikes forward Oliver Giroud i närkamp med Turkiets 1–0-nickare Kaan Ayhan.Foto: AP

Kaan Ayhan nickade in 1–0 i 30:e minuten på Turkiets första chans och Cengis Ünder sköt 2–0 bara tio minuter senare.

Ett blekt Frankrike kunde inte hämta sig efter de dubbla smällarna i Konya.

Fjolårets världsmästare föll tungt mot ett Turkiet som nu toppar kvalgruppen med maximala nio poäng och 10–1 i målskillnad.

Det är första gången Turkiet besegrar Frankrike.

Italien vann enkelt borta mot Grekland med 3–0.

Nicolo Barella, Lorenzo Insigne och Leonardo Bonucci gjorde Italiens tre mål inom loppet av tio minuter mellan den 23:e och 33:e minuten.

Italien leder gruppen på nio poäng och Finland ligger tvåa.

Finland må just ha tagit VM-guld i ishockey, men i fotboll har landet aldrig tagit sig till ett EM eller VM – men kanske kan ett trendbrott nu vara på gång.

Hemma mot Bosnien och Hercegovina, i Tammerfors, kom på lördagen andra raka segern i EM-kvalet efter att Armenien besegrats i mars.

Matchhjälte? Norwich-anfallaren Teemu Pukki.

29-åringen placerade snyggt in 1–0 i den 56:e minuten efter en fin individuell prestation.

Elva minuter senare slog Pukki till igen när han helt fri elegant chippade bollen förbi målvakten Ibrahim Sehic in i mål. Matchen slutade 2–0 till Finland.