Annons
Nyheter

Putin: Ryssland redo minska oljeproduktion

Olja • Publicerad 3 april 2020
Rysslands president Vladimir Putin säger att landet kan tänka sig att minska oljeproduktionen med 10 miljoner fat per dag. Arkivbild.
Rysslands president Vladimir Putin säger att landet kan tänka sig att minska oljeproduktionen med 10 miljoner fat per dag. Arkivbild.Foto: Kreml poolfotograf/AP/TT

Ryssland är redo att samarbeta med Saudiarabien och USA gällande minskning av oljeproduktion, enligt president Vladimir Putin.

Presidenten säger enligt ett uttalande från Kreml att han "tror att det är nödvändigt att göra gemensam sak för att nå en balans på marknaden och minska produktionen".

Annons

Oljepriser har fallit kraftigt de senaste veckorna efter minskad efterfrågan och ekonomisk osäkerhet på grund av coronapandemin. Men priserna föll också när oljekartellen Opec misslyckades med att nå en uppgörelse med Ryssland om minskning av oljeproduktionen. Moskva vägrade då att genomföra en minskning för att parera ekonomiska effekter orsakade av pandemin.

Putin uppges vara beredd att diskutera "en minskning med omkring 10 miljoner fat per dag, kanske lite mer, kanske lite mindre" rapporterar AFP.

På måndag ska Opec mötas via videokonferens.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons