Annons
Nyheter

Qualcomm räknar med snabbt 5G-lyft

Ekonomi • Publicerad 3 september 2020
Mobilchiptillverkaren Qualcomm satsar på lågprissegmentet när 5G-utrustning ska börja säljas. Arkivbild.
Mobilchiptillverkaren Qualcomm satsar på lågprissegmentet när 5G-utrustning ska börja säljas. Arkivbild.Foto: Richard Drew AP/TT

Amerikanska Qualcomm, en av världens största tillverkare av chip till mobiltelefoner, lanserar en 5G-version av sitt Snapdragon 4-chip. Siktet är inställt på nya mobiltelefoner och bärbara datorer med 5G- uppkoppling i lågprissegmentet.

Enligt Qualcomm kommer nya mobiler med utrustningen att börja säljas under första kvartalet 2021.

Annons

– Det kommer infria löftet om att göra 5G tillgängligt till alla mobiltelefonanvändare, säger Qualcommchefen Cristiano Amon i ett videosänt anförande på en teknikkonferens i Berlin.

Enligt Amon går 5G-utvecklingen snabbare än vad man tidigare räknat med i coronakrisen. Ett 80-tal mobiloperatörer har nu 5G-erbjudanden och prognosen är att det kommer att säljas cirka 750 miljoner 5G-telefoner under 2022. Antalet 5G-uppkopplingar antas enligt denna prognos nå upp till en miljard 2023.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons