R Kelly åtalas för övergrepp i Minnesota

Nöje • Publicerad 5 augusti 2019
R Kelly anklagas för en rad övergrepp. Nu tas ett nytt fall upp i Minnesota. Arkivbild.
R Kelly anklagas för en rad övergrepp. Nu tas ett nytt fall upp i Minnesota. Arkivbild.Foto: Matt Marton/AP/TT

R Kelly åtalas för fler sexuella övergrepp, denna gång på en då 16-årig flicka i Minnesota, rapporterar . Övergreppen ska ha inträffat 2001 och handlat om att R Kelly ska ha betalat pengar för att flickan skulle dansa för honom och ha "sexuell kontakt" med honom. Dock ska det inte handla om fullbordade samlag, enligt åtalet.

R Kelly sitter just nu häktad i New York, misstänkt för bland annat kidnappning och sexuellt utnyttjande. Han står även åtalad i Illinois för tio fall av övergrepp.

R Kellys advokat Steve Greenberg verkar inte helt nöjd över de nya anklagelserna i Minnesota.

"Kom igen, det här är mer än absurt", skriver han på Twitter.

R Kelly åtalades för barnpornografibrott 2008 men friades senare. I dokumentären "Vi överlevde R Kelly" trädde flera kvinnor fram och berättade att de haft förhållanden med R Kelly medan de fortfarande var minderåriga och att han hållit flera kvinnor fångna i en sektliknande miljö.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.