Annons

Räddningstjänsten redo för stormen

Väder • Publicerad 9 februari 2020
Stadigt grepp om huvudbonaden i blåsten vid Sundspromenaden i Malmö när stormen drar in på söndagseftermiddagen. SMHI varnar för vindbyar på 25–27 meter per sekund.
Stadigt grepp om huvudbonaden i blåsten vid Sundspromenaden i Malmö när stormen drar in på söndagseftermiddagen. SMHI varnar för vindbyar på 25–27 meter per sekund.Foto: Johan Nilsson/TT
En stormspanare tar en selfie på Sundspromenaden i Malmö.
En stormspanare tar en selfie på Sundspromenaden i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsterna i Skåne och Storgöteborg har ökat bemanningen och förberett sig för den annalkande stormen.

– Vi har förberett oss så att alla ska få den hjälp de behöver från oss, kommunen eller Trafikverket. Inget ska falla mellan stolarna, säger Sara Rosenqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Annons

Även på räddningstjänsten Skåne är man redo för stormen.

– Vi har ökat bemanningen och bestämt hur vi ska prioritera våra utryckningar. När det är risk för personskador åker vi ut, men handlar det om byggnadsställningar eller annat som fallit, då åker vi ut säkrar platsen. Vi gör våra bedömningar från fall till fall, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Strax före klockan 18 på lördagen uppgav Johansson att det hittills varit lugnt och att Trafikverket hade hanterat de träd som fällts av vinden. Sara Rosenquist sade också att det än så länge inte var värre än väntat.

– Det är ett jämnt flöde, mest handlar det om träd som fallit, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons