GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rammade kustbevakningens båt – greps efter jakt

Polisen kunde under natten gripa en man och en kvinna i Hudiksvall. De hade då flytt efter att ha rammat en av Kustbevakningens båtar och sedan kraschat upp på land.
Brott • Publicerad 1 augusti 2021
En man i 25-årsåldern misstänks för brott mot sjölagen efter att ha rammat en av Kustbevakningens båtar med sin fritidsbåt i hamninloppet till Hudiksvall. Arkivbild.
En man i 25-årsåldern misstänks för brott mot sjölagen efter att ha rammat en av Kustbevakningens båtar med sin fritidsbåt i hamninloppet till Hudiksvall. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan två på natten till söndagen försökte Kustbevakningen stoppa fritidsbåten för en kontroll i hamninloppet i Hudiksvall, rapporterar Hela Hälsingland.

Men föraren, en man i 25-årsåldern, hade uppenbarligen andra planer. Han vägrade att stanna sin båt med utombordare.

– I stället gasade han på och rammade Kustbevakningens båt och fortsatte rakt upp mot land där det tog stopp, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisens regionledningscentral till tidningen.

Tillsammans med två passagerare försökte sedan mannen fly till lands från platsen.

Polisen kunde kort därefter fånga in mannen och en kvinna i 30-årsåldern. Mannen överlämnades till Kustbevakningen för "fortsatt utredning", enligt Thomas Gustafsson.

Fritidsbåten har beslagtagits av Kustbevakningen. Mannen misstänks för brott mot sjölagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.