Rammstein utmanar ryska hbtq-lagar med kyss

Nöje • Publicerad 1 augusti 2019
Det tyska metalbandet Rammstein tar ställning för hbtq-rättigheter under sin Europaturné. Arkivbild.
Det tyska metalbandet Rammstein tar ställning för hbtq-rättigheter under sin Europaturné. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Gitarristerna Paul Landers och Richard Kruspe kysste varandra på scenen när Rammstein uppträdde i Moskva nyligen.

Händelsen fångades på kamera och har nu spritts i olika medier. Det tyska industrimetalbandet lade själva upp en bild från händelsen på sitt med texten: "Ryssland, vi älskar er!", rapporterar .

Kyssen anses strida mot landets lagar om att sprida "homosexuell propaganda" som instiftades i Ryssland 2013. Men tilltaget verkar inte ha lett till några rättsliga konsekvenser för Rammstein.

Det är inte första gången som Rammstein tar ställning för hbtq-rättigheter. Under en konsert i Polen bara någon vecka före Moskva-spelningen viftade frontfiguren Till Lindemann med en prideflagga.

Rammstein släppte sitt senaste album i maj och spelar i Sverige på ett utsålt Stockholm stadion den 14 augusti. Nästa år kommer de till Ullevi i Göteborg för en spelning den 31 juli.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.