Nyheter

Rättegång i Uddevallamordet redan i maj

Brott • Publicerad 12 maj 2020
Den 26 maj inleds rättegången mot den 23-årige man som i morgon kommer att åtalas, misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan som försvann i Uddevalla i höstas. Arkivbild.
Den 26 maj inleds rättegången mot den 23-årige man som i morgon kommer att åtalas, misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan som försvann i Uddevalla i höstas. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den 26 maj inleds rättegången mot den 23-årige man som i morgon kommer att åtalas, misstänkt för mord på den 17-åriga flicka som försvann i Uddevalla i höstas, skriver Uddevalla tingsrätt i ett pressmeddelande.

Kammaråklagare Jim Westerberg har tidigare meddelat att han i morgon, onsdag, har för avsikt att väcka åtal mot 23-åringen som misstänks för mord och brott mot griftefriden.

Den 17-åriga flickans försvinnande i Uddevalla i höstas blev mycket uppmärksammat. Den misstänkte 23-åringen, en man i flickans närhet, greps redan några dagar efter försvinnandet. Senare hittades en kroppsdel, som enligt polisen visar att flickan inte längre är i livet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.